2 halen = 1 betalen bij havermout & havervlokken 750 gram! Klik hier!

Pita met verse vijgen

0
(0)
Het vijgen seizoen is weer van start. Naast dat deze vruchten heerlijk zoet smaken zien ze er ook prachtig uit.
15 min.
Pita met verse vijgen

In dit recept combineren we ze met yoghurt op een pita. Verras je gasten met dit simpele en prachtige gerecht wat je in 15 minuten op tafel hebt staan.

  • Aantal porties: 4
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor. Bak vervolgens de pita’s in de oven zoals beschreven op de verpakking.
  2. Crush ondertussen het venkelzaad met een mes of in een vijzel fijn en snijd de munt in fijne reepjes. Meng dit met de griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de vijgen in kwarten.
  4. Als de pita’s klaar zijn bestrijk ze dan met de gekruide yoghurt. Leg hierboven op een handje rucola en daarna de vijgen partjes in het midden.
  5. Besprenkel de pita’s met olijfolie en bestrooi met de notenmix.
Pita met verse vijgen

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Lunch recepten, Hoofdgerecht recepten en getagged met olijfolie, Amandelen

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Notenmix Raw
Bio
Notenmix Raw (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 6,95

Niet op voorraad
Notenmix Raw
Notenmix Raw (Biologische)
Chat with us