2 halen = 1 betalen bij havermout & havervlokken 750 gram! Klik hier!

Robuuste appelkoeken

0
(0)
Appeltaart maar dan gemakkelijk mee te nemen als koekje? Dit recept heeft het!
10 min. + 15 min. oventijd
Robuuste appelkoeken

Een genietmomentje met enkel de lusten zonder de lasten. Het klinkt als een droom! Soms heb je zin in een heerlijke traktatie, maar dan wel het liefste met een verantwoord karakter. Deze koeken smaken serieus naar Grootmoeders Appeltaart! Weet je wat zo leuk is? Ze bevatten een verrassend ingredient! De quinoapops geven een luchtig element en de knapperige appelstukjes een zoetje en een zuurtje. Ongelofelijk, iedere hap is gewoon een ontdekkingstocht! De koeken zijn door iedereen te maken en laten jouw huis ook meteen heerlijk ruiken.

Heb jij zin in zo’n Robuuste Rakker? Ga dan snel met het recept aan de slag!
Gluten-, lactosevrij, vegan en verantwoord genieten is een feest!

  • Aantal porties: 6
  • Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten baktijd
  • Keukenbenodigdheden: bakpapier, bakplaat, mengkom, spatel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius hetelucht.
  2. Doe de havervlokken samen met het lijnzaad, het zoetmiddel, het bakpoeder, de kaneel, de gesmolten kokosolie, het zout en de moes van de appel in de mengkom. Roer de ingrediënten door elkaar en voeg hier vervolgens de gedroogde appelstukjes aan toe samen met de quinoapops.
  3. Proef even voor de zekerheid of het beslag op smaak is. Mis je een zoetje? Voeg wat extra zoetmiddel toe. Wil je de koeken iets frisser maken? Voeg wat sinaasappelsap of rasp toe. Hou je van een wat kruidigere koek? Voeg dan wat speculaaskruiden toe!
  4. Maak 5 a 6 bollen van het deeg en druk deze uit op het bakpapier. Ik drukte nog wat pecannoten in het deeg voor een extra bite!
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koeken in zo’n 15 a 20 minuten goudbruin. Laat de koeken afkoelen en geniet ervan met volle teugen!

Tip! Bewaar de koeken in een afsloten doosje in de koelkast. Dan zijn ze zo’n 4 a 5 dagen houdbaar. Tevens kun je ze ook invriezen.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Bakrecepten en getagged met Lijnzaad, Pecannoten, Appel

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Kokosolie Bio Ontgeurd
Bio
Nieuw
Lijnzaad Heel
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 3,65

Lijnzaad heel
Lijnzaad Heel
Havervlokken
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,79

Havervlokken
Havervlokken
Gedroogde appel stukjes
De Notenshop
Waardering:
91% of 100

Vanaf 2,99

Gedroogde appel stukjes
Gedroogde appel stukjes
Biologische quinoa gepoft
Bio
Quinoa Gepoft (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 3,25

Niet op voorraad
Biologische quinoa gepoft
Quinoa Gepoft (Biologische)
Pecannoten Stukjes
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 7,50

Niet op voorraad
Pecannoten Stukjes
Pecannoten Stukjes
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,25

Niet op voorraad
Bakpoeder
Bakpoeder
Zeezout Fijn
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 1,25

Niet op voorraad
Fijn zeezout
Zeezout Fijn
Agavesiroop donker biologische
Bio
Agavesiroop Donker Biologische (350 gram)
De Notenshop
Waardering:
100% of 100
2,69
Niet op voorraad
Chat with us