2 halen = 1 betalen bij havermout & havervlokken 750 gram! Klik hier!

Volkorenbrood met pitten

0
(0)
Annsannen maakte dit volkorenbrood waarmee ze de foodchallenge van april met het thema 'Brood' won. Bekijk hier haar winnende recept!
15 min. + 80 min. oventijd
Volkorenbrood met pitten

Met dit brood kan je bijna niet fout gaan. Dit volkorenbrood heeft een heerlijke vulling van zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad.

  • Aantal porties: 8 stukken
  • Bereidingstijd: 15 minuten + 80 minuten oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Broodbakvorm, mengkom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Vet een broodbakvorm in met boter (of olie) en bestuif hem met bloem.
  2. Meng het meel met de havermout, de pompoen- en zonnebloempitten, het lijnzaad en het zout in een grote kom. Voeg er de olie, yoghurt, honing, bakpoeder en het bicarbonaat aan toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Stort het mengsel in de bakvorm. Leg eventueel nog wat extra pitten op de bovenkant van het brood voor extra crunch. Bak het brood 20 minuten op 180°. Verlaag dan de temperatuur dan naar 150° en bak het nog een uur.
  4. Haal het brood uit de oven en laat even afkoelen vooraleer het uit de vorm te halen.
  5. Besmeer met wat goeie boter en smullen maar!
Volkorenbrood
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Brood recepten, Food Challenges en getagged met Lijnzaad, Havermout

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Zonnebloempitten Raw
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Zonnebloempitten
Zonnebloempitten Raw
Pompoenpitten Raw
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,95

Pompoenpitten
Pompoenpitten Raw
Havermout
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,85

Havermout
Havermout
Tarwemeel Volkoren
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,09

Niet op voorraad
Tarwemeel volkoren
Tarwemeel Volkoren
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,25

Niet op voorraad
Bakpoeder
Bakpoeder
Roggemeel
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 1,35

Niet op voorraad
Roggemeel
Roggemeel
Chat with us