Kruiden & Specerijen
Kruiden en specerijen van De Notenshop zijn heerlijk van smaak en zeer voordelig. Bij ons vindt u een fijne mix van veel gebruikte kruiden en bijzondere specerijen van uitstekende kwaliteit. Probeer het zelf en ontdek de overheerlijke smaakmakers van De Notenshop.
Kruiden en specerijen kopen bij De Notenshop
Kruiden en specerijen koop je eenvoudig en snel bij De Notenshop. Hier vind je de lekkerste smaakmakers in hun puurste vorm, zonder toevoegingen. Een ruim en divers aanbod tegen een scherpe prijs.
Vul je kruidencollectie met fijne basiskruiden en specerijen. Zo sla je nooit meer een kookboek open om te ontdekken dat je de belangrijkste kruiden voor het recept mist. Maak de lekkerste gerechten klaar of creëer je eigen rubs voor de BBQ.
Kruiden of specerijen?
Over kruiden en specerijen zijn de meningen vaak verdeeld; wat voor de één een kruid is, is volgens een ander een kruid en visa versa. Wanneer je de Dikke Van Dale erop naslaat, kom je erachter dat “kruid” omschreven staat als een “klein gewas met sappige, niet houtachtige stengel”.
Kruiden komen over het algemeen uit landen met een gematigd klimaat en bestaan voornamelijk uit bladeren en stengels van groene planten zoals o.a. peterselie, basilicum, oregano. Rozemarijn en tijm hebben trouwens wel een houtachtige stengel en vallen voor de meeste mensen onder de kruiden.
Specerijen komen vaak uit landen met subtropisch of tropisch klimaat en kunnen uit andere plantendelen bestaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bloemknoppen, peulen of wortels. Bekende specerijen zijn onder andere kaneel, witte en zwarte peper.
Kruiden en specerijen bewaren
Wanneer je zo lang mogelijk wilt genieten van alle smaakmakers kun je deze het beste op een donkere plek bewaren. Ook is het belangrijk dat de kruiden en specerijen goed afgesloten zijn.
Hele kruiden en specerijen hebben een zeer lange houdbaarheid in vergelijking met de gemalen varianten. Deze kunt u natuurlijk ook lang bewaren, maar vaak beginnen ze na ongeveer een half jaar langzaam maar zeker hun smaak te verliezen.