Sushi Ingrediënten
Zelf sushi maken is een plakkerig werkje, maar wanneer ze klaar zijn is het intens genieten! Wij bij De Notenshop hebben alle sushi ingrediënten die je nodig hebt om deze heerlijke Japanse delicatesse te maken. Oké bijna alles dan, de vis mag je zelf nog vangen.
Maki en nigiri
Haal de Japanse sushi-chef in jezelf naar boven en ga aan de slag met de sushi rijst en nori vellen. Kies je voor garnaal, tonijn of toch komkommer?
Bedek het norivel met de gekookte en afgekoelde sushirijst en voeg je vulling naar keuze toe. Oprollen en snijden maar! Zo snel is een maki sushi roll gemaakt.
Een nigiri sushi is anders gemaakt. Maak daarbij een langwerpig vormpje van de sushirijst en beleg het met vis of omelet.
Sojasaus en wasabi als finishing touch
Sojasaus wordt in Europa het meest gebruikt als dipje bij de sushi of toevoeging tijdens het wokken. Het wordt gemaakt van sojabonen, graan, water en zout. Om de sojasaus goed vers te houden, bewaar deze in de koelkast. In ons assortiment hebben we een aantal verschillende sojasauzen, kies degene die het beste bij jouw smaak past.
Wasabi staat bekend als de pittige groene pasta als extraatje bij de sushi. Naast dat het bij de sushi gebruikt wordt, wordt dit ook vaak gebruikt bij andere vis gerechten. Het mengen van de wasabi door de sojasaus wordt gezien als een belediging voor de sushi-chef.
Sushi ingrediënten kopen bij De Notenshop
Wanneer je aan de slag gaat met het maken van sushi, zorg voor genoeg werkruimte en een goed scherp mes. Bestel al je sushi ingrediënten bij De Notenshop.