Incabessen
De afgelopen jaren zijn incabessen steeds populairder geworden. Dankzij alle goede voedingsstoffen kunnen deze bessen ook het beste omschreven worden als een superfood. Zo zijn deze bessen rijk aan onder andere fosfor, vezels en bevatten ze verschillende vitaminen.
Inca bessen bestelt u bij De Notenshop
Incabessen worden tegenwoordig over de gehele wereld gegeten. Deze superfood in verschillende delen van de wereld alleen bekend onder een andere naam. Zo worden deze bessen regelmatig goudbes, Kaapse kruisbes of Kaapse goudbes genoemd.
De bessen lijken een beetje op kleine tomaatjes, maar wanneer ze rijp zijn kleuren ze vaak tot diepgeel of oranje. De bessen hebben een frisse zoetzure smaak.
Incabessen behoren tot de nachtschadefamilie, tot deze familie behoren ook onder andere de aardappel, tomaat, maar ook de brandnetel en de hennepplant.
Superfruit
Incabessen mogen vol trots geplaatst worden in de categorie superfruits. Deze heerlijke zoetzure besjes zitten boordevol essentiële voedingsstoffen. Zo zijn deze bessen rijk aan onder andere vitamine A, B1, B2, en C.
Naast vitamines zijn incabessen ook een goede bron van verschillende mineralen. Zo zijn deze bessen rijk aan onder andere calcium, fosfor. Fosfor heeft een belangrijke rol in het geven van energie. Daarnaast zorgt deze mineraal voor een gezonde botstructuur. De combinatie van calcium en fosfor helpt om botten en tanden sterk te houden.
Dit is slechts een kleine greep uit alle gezondheidsvoordelen die deze kleine besjes met zich meebrengen.
Hoe verwerkt u incabessen?
Binnen ons assortiment vindt u uitsluitend gedroogde incabessen. Doordat de incabessen gedroogd verkocht worden zijn de mogelijkheden eindeloos. De bessen kunnen bijvoorbeeld uitstekend toegevoegd worden aan bijvoorbeeld de yoghurt of de muesli tijdens het ontbijt.
Vaak worden incabessen vergeleken met rozijnen. Wanneer u dit doet weet u ongeveer wat de mogelijkheden zijn met de besjes.
Iets minder gezond maar wel erg lekker zijn onze incabessen omhult met een dun laagje witte chocolade. Die moet u een keer geprobeerd hebben.