Cacaoboter (Biologische)
Biologische cacaoboter. Uitstekend te gebruiken om zelf chocolade te maken.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Biologische cacaoboter
Tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen wordt cacaoboter gemaakt. De cacaobonen worden gemalen tot een vettige substantie, ookwel cacaomassa genoemd. Vervolgens wordt de massa verdeelt in cacaoboter en cacaopoeder. Samenstelling van cacaoboter bestaat uit pamitinezuur, oleïnezuur en stearinezuur. Deze stoffen zijn verantwoordelijk het smeltpunt en de kristalisatie.
Cacaoboter gebruiken
Cacaoboter wordt voornamelijk gebruikt om chocolade te maken. Door het lage smeltpunt van cacaoboter, smelt de chocolade makkelijk in de mond. Cacaoboter wordt ook veel gebruikt in de cosmetica. Voornamelijk voor lippenbalsem en zalven. Hierbij speelt het smeltpunt ook een belangrijke rol. Maar cacaoboter is ook een uitstekend alternatief voor boter of margerine. Geschikt voor het bakken en braden op hoge temperatuur.
cacao boter*.
*van biologische teelt.
- Biologische cacaoboter, een goed produkt.Heerlijke chocolade gemaakt met de biologische cacaoboter van De Notenshop. Goede cacaoboter!
- Zoveel mee te doenVoor in jouw eigen chocomelk of chocolade, heerlijk samen te stellen. Super gezond!
- Zuivere witte bio cacao boterDit is het enige deel van cacao dat ik nog mag eten door mcas. Heel blij dat ik niet mijn hele chocolade verslaving hoef op te geven en zo toch nog van een stukje cacao smaak kan genieten
- Handig af te wegen en te gebruikenBlokjes cacaoboter zijn gemakkelijk in gebruik om bijvoorbeeld zelf chocolade te maken. Gemakkelijk te doseren en geeft goed resultaat in bereidingen.
- Great quality productThis butter smells like dark chocolate, it's wonderful and easy to use when making home made chocolate. The bain-marie is enough to melt it. My recipe: 90g of butter and 70g of cocoa powder + one piece of date.