Dry Rub Varken
Met de heerlijke dry rub varken krijgt het vlees op de barbecue nog meer smaak!
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Dry Rub Varken
Ben jij wel fan van een goed stuk mals vlees? Breng jouw varkensvlees op smaak met onze dry rub varken! Je kunt met deze dry rub het vlees langzaam laten garen op de BBQ, maar je kunt het ook gebruiken om filetlapjes op smaak te brengen. Met deze dry rub kan je alle kanten op!
Grillen maar!
Bij vlees smeer je de rub altijd direct op het stuk vlees: dankzij de sappen van het vlees blijft de rub goed zitten en neemt het alle smaken van de rub in zich op. Dit geldt andersom ook: doordat de rub een vast laagje om het vlees wordt, blijven de sappen van het vlees in het vlees zitten. Hierdoor heb je een heerlijk mals stuk varkensvlees van de barbecue!
Overheerlijke spareribs
Een krokant korstje, vlees dat zo van het bot valt en een geur om van te gaan kwijlen. Wij hebben het natuurlijk over spareribs! Met onze dry rub voor varkensvlees maak je écht de allerlekkerste spareribs. Hoe? Dat leggen we je graag uit!
Benodigdheden:
- Spareribs
- Dry rub varken
- BBQ saus
- Roomboter
- Appelsap
- Maak je spareribs een dag van tevoren klaar voor de grill door deze te ontdoen van het membraan
- Smeer de spareribs vervolgens aan allebei de kanten royaal in met onze dry rub, verpak in huishoudfolie en laat de spareribs een nachtje in de koelkast rusten
- Verwarm de BBQ tot deze een temperatuur heeft bereikt van ongeveer 100 ˚C. Gaar het vlees middels indirectie hitte (leg het vlees bijvoorbeeld boven een aluminium lekbak waar de kolen omheen liggen). Laat het vlees ondertussen op kamertemperatuur komen.
- Fan van rookhout? Voeg dan nu rookhout toe aan de BBQ. Dit kan op allerlei manieren en hangt af van het soort rookhout dat je gebruikt.
- Leg de spareribs met de holle kant naar beneden en sluit de BBQ met een deksel. Laat de deksel 3 uur lang dicht.
- Haal de spareribs na 3 uur van de BBQ en pak in in aluminiumfolie. Voeg aan elk pakketje een paar kleine klontjes roomboter en een scheut appelsap toe. Dit houdt de spareribs lekker mals!
- Leg de spareribs voor zo'n 2 uur terug op de BBQ. Kijk na 1,5 uur of het vlees al een beetje loskomt van het bot. Zit het vlees nog vast aan het bot? Laat de spareribs dan nog even liggen.
- Laat het vlees al een beetje los? Haal de spareribs dan van de BBQ en leg ze met de bolle kant naar boven op het rooster.
- Smeer de spareribs royaal in met een BBQ saus naar wens.
- Leg de spareribs nu voor 30 minuten terug in een gesloten BBQ (nog steeds op 110 ˚C).
- Haal de spareribs van de BBQ en serveer direct. Lekker met frietjes en een frisse salade!
zeezout, suiker, ui, paprika, MOSTERD, chili, knoflook, nigella zaad, peper, citroen, kurkuma, rookaroma, dille.