Koolhydraatarme Broodmix
Koolhydraatarme broodmix met slechts 9,4 gram koolhydraten per 100 gram! Een heerlijke mix om toch zelf brood te kunnen bakken en een koolhydraatarm dieet te volgen.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Koolhydraatarme Broodmix
Houd je super veel van brood, maar volg je een koolhydraatarm dieet? Dan is deze mix voor een koolhydraatarm brood ideaal voor jou! Met deze mix bak je namelijk met het grootste gemak een heerlijk vers koolhydraatarm brood.
Koolhydraatarm brood
Deze mix van De Notenshop is kant en klaar, voeg slechts alleen nog 7 gram gist en 340 gram water toe. Het bevat slechts 9,4 gram koolhydraten per 100 gram (van het gemaakte brood).Hiermee geniet je zonder zorgen van een heerlijk sneetje versgebakken brood. Eet een boterham zonder beleg of smeer er een laagje heerlijke notenpasta of ander beleg naar keuze op!
Benodigdheden voor 1 brood:
- 400 gram Koolhydraatarm broodmix
- 7 gram Gedroogde gist (1 zakje)
- 340 gram/ml Water
Gebruik het Volkoren programma (4 uur) in de broodbakmachine of ga zelf aan de slag. De werkwijze lees je hieronder.
Werkwijze:
- Doe alle ingrediënten in de mengkom en laten deze met een vlinder in 2 minuten op lage snelheid alle ingrediënten mengen tot een homogeen deeg.
- Laat het deeg op middel snelheid 6 minuten kneden met de vlinder en hierna nog 6 minuten met een deeghaak.
- Maak een bol van het deeg en plaats deze met wat bloem op een bord/plank en dek deze af net een vochtige theedoek.
- Laat het deeg ca. 45 minuten rijzen op kamer temperatuur (niet op de tocht) totdat deze twee keer zo groot is geworden.
- Druk het deeg helemaal plat en rol hierna vorvolgens strak op en plaats het brood in een cakeblik of op bakpapier voor een vloerbrood.
- Laat het opgerolde deegstuk circa 75-90 minuten rijzen onder een vochtige doek tot het deeg twee keer zo groot is geworden. Eventueel voor het bakken het brood decoratief insnijden.
- Het brood in een voorverwarmde oven van 220°C plaatsen en de temperatuur terugzetten naar 200°C en in 35 minuten het brood afbakken.
Voedingswaarde per 100 gram gebakken brood
Energie: 1012 kJ / 242 kCal
Vetten: 10,9 g/100g
- waarvan verzadigd: 1,3 g/100g
Eiwitten: 26,1 g/100g
Voedingsvezels: 7,9 g/100g
Koolhydraten: 9,4 g/100g
- waarvan suiker: 2,1 g/100g
Zout: 0,9 g/100g
TARWEGLUTEN, SOJABLOEM, lijnzaad, LUPINEGRITS, zonnebloempitten, TARWE-EIWIT, erwteneiwit, emulgator: E322 (SOJA), GERSTEMOUT, glucosestroop, bakkerszout, TARWEZEMELEN, gist (geïnactiveerd), conserveermiddel: E282, MELKEIWIT.
- Super lekkerZeer tevreden. Is zeer lekker. Eerst in broodbakmachine gemaakt maar verkies nu om het zelf te kneden. Beter resultaat
- LekkerZeer lekker brood en makkelijk te maken
- HandigHet is een cadeau, dus heb ik het zelf nog niet geprobeerd. Lijkt me handig voor wie meer eiwitten en minder koolhydraten wilt.
- LekkerMakkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Zalig met die pitten en zaden in
- Lekker brood met mooie structuurBrood is lekker, heeft een mooie structuur. De pitten en zaden maken het extra aangenaam om te eten. Gemaakt in de broodmachine en de korst was wel nogal taai, misschien is dit niet zo in de oven...?