Granen & Vlokken
Granen en vlokken zijn een van de meest gezonde manieren om je dag te starten. Dankzij de hoge voedingswaarden en toepassingsmogelijkheden zijn ze ook nog eens enorm populair.Ā
Granen & vlokken koop je bij de Notenshop
Binnen ons assortiment vind je een ruim assortiment met alleen de beste en duurzaamste graanproducten. Het is dan ook een bewuste keuze om enkel A-merken op te nemen in onze shop. Zo kunnen wij garanderen dat jij alleen de hoogste kwaliteit aan graanproducten in huis krijgt. We kunnen onderscheid maken in de volgende graansoorten:
- Tarwe. Een van de meest gegeten en verbouwde graansoorten op de wereld. Vaak wordt dit gebruikt als basis voor onder andere brood.
- Gerts. Een van de graansoorten die de afgelopen jaren een beetje in de vergetelheid is geraakt. Tegenwoordig met name bekend als ingrediƫnt voor bier, maar heerlijk voor in brood, een zuivelontbijtje of allerlei baksels.
- Spelt. De afgelopen jaren maakt spelt steeds meer zijn opmars. Het is dan ook een goede vervanger voor tarwe en zit boordevol eiwitten. Daarnaast bevat het ook nog eens minder gluten dan tarwe.
- Haver: Haver behoort tot een van de meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld. Van oorsprong is deze graansoort glutenvrij, echter worden ze vaak verwerkt in fabriek waar gluten worden verwerkt. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk 100% glutenvrije haver te kopen.
- Gierst. Gierst is een van de minst bekende graansoorten die we kennen. Dit terwijl deze soort juist supergezond en erg lekker is. De smaak van deze graansoort is het beste te omschrijven als zoet en nootachtig.
- Rogge. Wanneer je een keer wil afwijken van het reguliere tarwebrood is rogge een uitstekende optie. Ook wordt onder andere peperkoek gemaakt van deze graansoort. In Ierland en Amerika wordt rogge gebruikt voor de productie van whisky.
Zoals al eerdergenoemd zijn granen een van de meest verbouwde gewassen ter wereld. Zo is het mogelijk om een van de graansoorten te gebruiken als basis voor bijvoorbeeld brood of pasta. Naast graansoorten bieden wij binnen ons assortiment ook zaden aan die vaak verward worden met granen.
- Quinoa. Deze korrels worden vaak verward met graankorrels. De verwarring ontstaat omdat de structuur van de zaden erg veel op graankorrels lijkt. Quinoa bevat geen gluten.
- Boekweit. Ook deze korreltjes worden vaak verward met graankorrels. Boekweit wordt daarnaast ook nog eens verwerkt op dezelfde manier als voedingsmiddelen. Evenals quinoa bevat boekweit geen gluten.