Psylliumvezels (Biologische)
Biologische psylliumvezels, in een handige verpakking van 500 gram. (99% zuivere vezels)
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Psylliumvezels Biologisch
Psylliumvezels ook wel vlozaad vezels genoemd, komen van de Pantago Ovata. Van deze planten worden de zaden en zaadhuiden geoogst. Deze worden vervolgens gehakt en gedroogd. De psylliumvezels hebben specifieke eigenschappen die de darmwerking en stoelgang kan stimuleren. Daarnaast bevatten deze vezels specifieke eigenschappen die goed van pas komen wanneer je glutenvrij wilt bakken.
Glutenvrij bakken met psylliumvezels
Wanneer je succesvol wil bakken zijn gluten bijna essentieel voor een overheerlijk eindproduct. Gelukkig is het ook mogelijk om mooie baksels klaar te zetten zonder het gebruik van gluten. Psylliumvezels zorgen ervoor dat glutenvrij deeg beter bindt en minder kruimelt.
Meng ongeveer 5 tot 7 gram psyllium vezels door 500 gram bloem of meel. Vaak heb je voor broden met psyllium vezels extra water nodig, het trekt namelijk erg veel vocht. Zodra er vocht bij de vezels komt, beginnen ze te werken.
Psyllium voordelen
Psylliumvezels bestaan voor ruim 80% uit vezels. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van deze vezels de darmwerking en stoelgang kan stimuleren. Om deze reden wordt het vaak gebruikt voor het reinigen van de darmen.
Psylliumvezels hebben het vermogen om ruim 20x het eigen gewicht aan vocht in zich op te nemen. De vezels zorgen ervoor dat de darminhoud zachter wordt waardoor de ontlasting sneller op gang gebracht worden.
Meng ongeveer 1 tot 2 theelepels poeder met water, yoghurt sap of andere vloeibare middelen. Neem psylliumvezels bij voorkeur voor de maaltijd in. Wel is het van belang dat je genoeg vocht binnen krijgt wanneer je gebruik maakt van psylliumvezels.
Psylliumvezels* (*van Biologische teelt)
- Goede prijs-kwaliteitNiet echt lekker maar een goed alternatief voor sojavezels. 4 gram per dag opgelost in een glas water.
- GoedGoed hoor, maar wat is psylliumvezel opeens duur geworden, enorme prijsstijging
- Een verhelderingBeter dan poeder en super belangrijk voor wie glutenvrij brood/ patisserie wilt maken
- bijzonder spulWegens glutenintolerantie was ik op zoek naar alternatieve recepten. Een boel daarvan bevatten Psylliumvezels. Ik heb het nu een keer gebruikt, en het resultaat is fantastisch. De prijs is stukken beter dan bij een supermarkt of speciaalzaak.
- Pure vezelsSupergoede kwaliteit. Makkelijk om vezels toe te voegen in verschillende recepten