Speltbrood Meergranen met gist (1000 gram)
Complete mix voor speltbrood meergranen waar je alleen nog een beetje water aan moet toevoegen en waan je in de geur van vers brood!
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een 9.5 / 10Toon alle reviews
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Speltbrood Meergranen met gist kopen
Koop nu deze complete thuisbakmix voor het maken van Speltbrood meergranen en tover jouw eigen keuken om in een bakkerij! Waan je door de heerlijke geur van vers brood. Doordat er alleen nog water aan de mix moet worden toegevoegd is het gemakkelijk te bereiden. Van 1000 gram kun je 2 broden bakken! De spelt is 100% op molensteen gemalen.
Bereidingswijze meergranen speltbrood
1. Doe het meel in de kom van je keukenmachine.
2. Voeg het lauwwarme water (290 ml) toe en laat je keukenmachine het deeg kneden met de deeghaak.
3. De gemiddelde tijd dat de ingrediënten nodig hebben om te kneden is 8-10 minten. Het deeg is goed gekneed als het elastisch aanvoelt.
4. Haal het deeg uit de kom en vet de kom in met olijfolie. Leg daarna het deeg terug in de kom.
5. Doe een natte theedoek over de kom en laat teminste een uur staan, zodat het deeg goed kan rijzen.
6. Na minimaal een uur haal je het deeg uit de kom en kneed je het even een paar keer door met je handen om het lucht eruit te halen. Nu kun je eventueel de zonnebloem of pompoenpitten door het brood mengen.
7. Doe het deeg terug in de kom en laat weer een uur rijzen met de theeodoek op de kom.
8. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het deeg uit de kom en leg op een snijplank.
9. Vorm er een mooi broodvorm van en leg het brood op een bakplaat met bakpapier.
10. Bak het speltbrood gaar in ongeveer 30 minuten.
11. Het brood is gaar wanneer je er op klopt en het hol klinkt.
12. Genieten maar!
Bij gebruik van een broodbakmachine kun je gebruik maken van het korte programma van 2 tot 3 uur.
- Allergen informatie: Bevat: gluten, soja. Kan mogelijk sporen bevatten van: tarwe, sesamzaad, melk.
SPELTvolkorenmeel (GLUTEN), SPELTbloem (GLUTEN), zaden (gepelde zonnebloempitten, geel lijnzaad, bruin lijnzaad, gierst, getoaste SOJAstukjes), gejodeerd zeezout, gedroogde gist, niet gehard plantaardig vet: palm, suiker, SOJA-eiwit, rijstebloem, erwteneiwit, West-Indische kers.
- LekkerHéél lekker en gemakkelijk. Enkel water toevoegen en klaar. Lukt keer op keer.
- HeerlijkEenvoudig, heerlijk en snel. Gebruik deze mix in mijn broodbakmachine met een programma van 2h45 lang.
Lukt altijd en is overheerlijk - Mogelijke oplossing voor PDSOmwille van PDS ben ik op zoek naar broodmixen die ik goed verdraag. Deze speltmix vormt een mogelijke oplossing. Erg blij met deze ontdekking!
- héél goedlekkere en makkelijke broodmix. We doen wel iets minder water voor bereiding in onze broodmachine, anders iets té nat - of ligt dit aan onze weegschaal?
- Héél lekkerSuper lekker, speltbrood. En super gemakkelijk om te maken. Is bij mij altijd al héél goed gelukt.