
Wijnsteenzuur (E334) 100 gram
Niet op voorraad
Wijnsteenzuur is een zuur dat vergelijkbaar is met 'gewoon' bakpoeder.
- Snelle levering, vóór 16:00 besteld? Binnen 48 uur verzonden
- Onze klanten beoordelen ons met een !
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
- Alle pinda’s, noten en notenmixen worden dagvers gebrand & verpakt
- Spaar voor korting* op uw volgende aankoop met elke bestelling
Wijnsteenzuur (E334)
Wijnsteenzuur is een zuur dat vergelijkbaar is met 'gewoon' bakpoeder. Dit zuur is ook wel bekend als tartaric acid. Dit natuurlijke zout wordt veel als natuurlijk rijs- en bewaarmiddel gebruikt. Wijnsteenzuur wordt ook gebruikt als stabilisator van eiwit en versterkt de hittebestendigheid en het volume van eiwit.
Wijnsteenzuur gebruiken
1 tl bakpoeder = 1/3 tl bakzout + 2/3 tl wijnsteen
1 tl wijnsteen(zuur)bakpoeder = 1/3 tl bakzout + 2/3 tl wijnsteen
wijnsteenzuur (E334).









